«Τρέλα» Γιαννακόπουλου: Βάζει 100 εκατομμύρια για την ΠΑΕ!

Σε οριστική συμφωνία για τη μετοχική σύνθεση της σύμπραξης του μεγαλεπίβολου πρότζεκτ «Athens Alive» κατέληξαν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και τα πολυεθνικά «Funds» στην καθοριστική συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο Λονδίνο.

Το SDNA αποκαλύπτει τα τρία βασικά μέρη που σχετίζονται με τη δημιουργία (ουσιαστικά) της πολυεθνικής αυτής σύμπραξης/συνεργασίας, έτσι όπως αυτή οριστικοποιήθηκε στη συνάντηση της Τετάρτης στο Λονδίνο.

Α)Τα ποσοστά συμμετοχής στη μετοχική σύνθεση για το «Athens Alive» ως συνολικό πρότζεκτ είναι 80% για τα πολυεθνικά «Funds» και 20% για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Β)Oσον αφορά την ΠΑΕ, την ΚΑΕ και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, το μάνατζμεντ θα έχει εξ ολοκλήρου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όταν ασφαλώς ενταχθούν στο συνολικό πρότζεκτ.

Κι αυτό διότι στο Λονδίνο ολοκληρώθηκε ο επιμερισμός των αρμοδιοτήτων αναλογικά με την τεχνογνωσία και το «Know-how» του κάθε εμπλεκόμενου επενδυτή, με τον κ. Γιαννακόπουλο να «τρέχει» τον Παναθηναϊκό στο σύνολό του και τους ξένους συμπαίκτες του να «τρέχουν» τις εργασίες στα γήπεδα, τις εμπορικές χρήσεις κλπ.

Γ)Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο επικυρώθηκε επίσης η υποχρεωτική παρουσία του ως επικεφαλής σε ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για τρία χρόνια από την ημέρα των υπογραφών του συνολικού πρότζεκτ, ενώ η οικονομική συμμετοχή του στον «κουμπαρά» της συνολικής επένδυσης – μαμούθ υπολογίζεται κοντά στα 100 εκατ. ευρώ, συν την ενσωμάτωση των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο «πακέτο» του «κονσόρτσιουμ».

Το ακριβές οικονομικό νούμερο συμμετοχής του κ. Γιαννακόπουλου, βέβαια, είναι σε άμεση συνάρτηση με το σύνολο των χρημάτων που θα επενδύσουν τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη. Με την υποσημείωση ότι στο αρχικό πλάνο γινόταν αναφορά για αστρονομικά ποσά από 600 εκατ. ευρώ ως και 1.1 δισ. ευρώ (!), με τη διαφορά στο ύψος της επένδυσης να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις τροποποιήσεις στις οποίες θα υπαχθεί το αρχικό σχέδιο που έχουμε παρουσιάσει παλαιότερα και με τη μορφή μακέτας.

Πηγή:www.sdna.gr

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *