Ρεβίθια με πλιγούρι

Υ Λ Ι Κ Α :

½ κιλό ρεβίθια

Ό του κιλού πλιγούρι

αλάτι, πιπέρι, σόδα

1 φλιτζάνι λάδι

1 κρεμμύδι

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η :

Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Τα βάζουμε στο τρυπητό και ρίχνουμε λίγη σόδα( ένα κουταλάκι του γλυκού), τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά. Τα ξεπλένουμε για να φύγει η σόδα, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα βράζουμε σε φωτιά. Τα ξαφρίζουμε και ρίχνουμε ένα κρεμμύδι ( κομμένο στα τέσσερα) και μετά προσθέτουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι. Όταν βράσουν ρίχνουμε το πλιγούρι κι αφού βράσει κι αυτό, βγάζουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά.

Μικρασιάτικες συνταγές από γυναίκες μέλη του Συλλόγου Ηράκλειτος Νέας Εφέσου Πιερίας

 

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *