Πίτα στο τηγάνι με κολοκύθι

Υ Λ Ι Κ Α :

Κολοκύθι, αλάτι, νερό, αλεύρι, λάδι,3 αυγά.

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η :

Βράζουμε το κολοκύθι, το ρίχνουμε στο τρυπητό και αφού στραγγίσει καλά το ρίχνουμε σε πιατέλα και 3 αυγά. Ανακατεύουμε το μείγμα με το κουτάλι. Ζυμώνουμε το αλεύρι καλά ώσπου να κάνει φούσκες. Ανοίγουμε πολύ ψιλό φύλλο από ζυμάρι σε σχήμα μανιταριού (το ανοίγουμε με νεσιστέ). Διπλώνουμε το φύλλο, όπως όταν θέλουμε να κάνουμε φάκελο. Στις δυο πρώτες δίπλες βάζουμε στη μέση τη γέμιση και κλείνουμε το φάκελο. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά. Όταν κοκκινίσει από τη μια πλευρά, τη γυρίζουμε από την άλλη. Αυτή η πίτα μπορεί να γίνει γλυκιά με ρυζόγαλο.

Μικρασιάτικες συνταγές από γυναίκες μέλη του Συλλόγου Ηράκλειτος Νέας Εφέσου Πιερίας

 

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *