Ντολμαδάκια γιαλαντζί 1

Υ Λ Ι Κ Α :

Ό του κιλού αμπελόφυλλα

½ κιλό ρύζι γλασέ

δυόσμο, άνηθο, μάραθο, αλάτι, πιπέρι

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3 λεμόνια στυμμένα

2 ποτήρια λάδι

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η :

Αφήνουμε τα φύλλα σε νερό για 15 λεπτά. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το ρύζι, όλα τα υλικά, το λάδι και το ένα λεμόνι. Σε κάθε φύλλο βάζουμε το μείγμα και το τυλίγουμε. Στρώνουμε την κατσαρόλα με αμπελόφυλλα ( για να μην κολλήσει) και τοποθετούμε στη σειρά τα γεμισμένα αμπελόφυλλα Στύβουμε τ’ άλλα δυο λεμόνια και μαζί με τέσσερα ποτήρια νερό τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Σερβίρονται κρύα.

Μικρασιάτικες συνταγές από γυναίκες μέλη του Συλλόγου Ηράκλειτος Νέας Εφέσου Πιερίας
Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *