Υ Λ Ι Κ Α :

1 κιλό μελιτζάνες

1 κιλό κρεμμύδια, 6-7 σκελίδες

σκόρδο

1 κιλό ντομάτες ώριμες

λάδι, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η :

Κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε σταυρό. Τις τηγανίζουμε λίγο, τόσο όσο να μαραθούνε. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε ροδέλες, καθαρίζουμε και τα σκόρδα και τα κόβουμε κι αυτά σε φετάκια. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο. Αφού σοταριστούν ρίχνουμε τη ντομάτα κομμένη σε ροδέλες και ανακατεύουμε για να ενωθούν όλα μαζί και τα αφήνουμε να βράσουν, να γίνουν μια σάλτσα χωρίς πολλά υγρά. Αφού το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Μόλις κρυώσει γεμίζουμε μια-μια τις μελιτζάνες και τις αραδιάζουμε μέσα σε ένα ταψί. Αφού τις γεμίσουμε όλες, τις βάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε για 30΄.

Μικρασιάτικες συνταγές από γυναίκες μέλη του Συλλόγου Ηράκλειτος Νέας Εφέσου Πιερίας
Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *