Γόπες γεμιστές( ΄Eφεσσος )

Υλικά    

10-12 γόπες

1 ματσάκι μαιντανό

1 ματσάκι άνηθο

3,4 κλαράκια δενδρολίβανο

2 κ.σ. θυμάρι

4 σκελίδες σκόρδο

1 πιπεριά κόkκινη

1 πιπεριά κίτρινη

χονδρό αλάτι

3 κ.σ. λάδι

αλεύρι

λάδι για τηγάνισμα

 Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις γόπες,τις ξεπλένετε ,τρίβετε την κοιλιά τους εσωτερικά με αλάτι κα τις βάζετε σ ενα σουρωτήρι.

Ξεπλένετε τα λαχανικά και τα βάζετε σ ενα σουρωτήρι. Καθαρίζετε τα σκόρδα.

Μαζεύετε τα αρωματικά σε ματσάκι τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε σ΄ ενα μπόλ.

Ψιλοκόβετε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια. Κτυπάτε σε γουδί μαζί με λίγο χονδρό αλάτι τα σκόρδα.

Στο μπόλ με τα αρωματικά προσθέτετε τα μισά κυβάκια πιπεριάς,τρίβετε απο πάνω το θυμάρι και ρίχνετε στο μπόλ το σκόρδο. Προσθέτετε τις 3 κουταλιές της σούπας λάδι, αλάτι και ανακατεύετε.

Μ ενα κουταλάκι γεμίζετε τις κοιλιές των γοπών. Αφού τις γεμίσετε όλες τις αλευρώνετε απ όλες τις πλευρές.

Σ ενα τηγάνι βάζετε μπολικο λάδι και αφού κάψει τηγανίζετε τις γόπες. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε προσεχτικά πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρετε σε πιατέλα στολίζοντας με φρέσκα αρωματικά και πασπαλίστε με τα υπόλοιπα κυβάκια πιπεριάς.

Πηγή: Ηλίας Μαμαλάκης

 

 

 

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *