Αυτή είναι η εφαρμογή της Google που λύνει τα χέρια των γονιών

Με αφορμή την ολοένα αυξανόμενη ανησυχία των γoνιών για την ανεξέλεγκτη χρήση των κινητών από τα παιδιά, η Google λάνσαρε μια νέα εφαρμογή που βοηθάει στον έλεγχο της δραστηριότητας.

Σύμφωνα με έρευνα της Google, το 50% των παιδιών μεταξύ 2 και 12 ετών στην Αυστραλία διαθέτει το δικό του κινητό η τάμπλετ.

Τα ποσοστά αυτά είναι αρκετά ανησυχητικά κυρίως από τη στιγμή που τα παιδιά σε μια τόσο μικρή και ευαίσθητη ηλικία αρχίζουν να αποζητούν την ανεξαρτησία τους αποκρύπτοντας τα στοιχεία της δραστηριότητά τους από τους γονείς.

Έτσι, η Google λάνσαρε στην Αυστραλία μια νέα εφαρμογή για χρήστες Android που θα επιτρέπει να επιβλέπει τη χρήση της τεχνολογίας από τα παιδιά τους, συμπεριλαμβανομένων της επιλογής των εφαρμογών που θα μπορούν αυτά να χρησιμοποιούν, της παρακολούθησης της οθόνης, ακόμα και του ορισμού ώρας κλεισίματος της άδειας χρήσης του κινητού για ύπνο.

Από την εφαρμογή επίσης οι γονείς μπορούν να επιτρέπουν ή να απαγορεύουν το κατέβασμα άλλων εφαρμογών από το Google Play Store, να έχουν στοιχεία της διάρκειας χρήσης της συσκευής και της κάθε εφαρμογής ξεχωριστά, να ορίζουν χρονικό περιθώριο χρήσης της οθόνης, ακόμη και να κλειδώνουν την εκάστοτε συσκευή από απόσταση όταν είναι ώρα διαβάσματος ή ύπνου.

Πηγή:www.paraskhnio.gr

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *