Υ Λ Ι Κ Α :

1 κιλό χοιρινό

1 κιλό κρεμμύδια

μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι

λάδι, λίγο κρασί, μπαχάρι

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η :

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και το κρέας σε κομματάκια. Μαραίνουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και μετά ρίχνουμε το κρέας και τα τσιγαρίζουμε. Μόλις το κρέας αλλάξει χρώμα, το σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και μπαχάρι. Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε νερό μέχρι να το σκεπάσει και τα αφήνουμε να βράσουν καλά. Όταν εξατμιστεί το νερό κι έχει βράσει καλά, το κατεβάζουμε από τη φωτιά (χωρίς ζουμί).

Μικρασιάτικες συνταγές από γυναίκες μέλη του Συλλόγου Ηράκλειτος Νέας Εφέσου Πιερίας

 

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *