Σουτζουκάκια σμυρνέικα

Αυτό που κάνει τα σμυρνέικα  σουτζουκάκια ξεχωριστά είναι το κύμινο, το καρύκευμα που τους δίνει το ιδιαίτερο άρωμα.

Συστατικά:

Υλικά για τα σουτζουκάκια 

700 γρ. κιμά
2 φέτες ψίχα ψωμί
1-2 κρεμμύδια ψιλά
3 κ.σ. μαϊντανό
μισή χούφτα τυρί
2 ασπράδια αυγών
2 αυγά ολόκληρα
σκόρδο, κύμινο
από λίγο αλάτι, πιπέρι και δυόσμο
Υλικά για την σάλτσα ντομάτα
8-9 κουταλιές ντομάτα πουρέ
1 ποτήρι νερό
3-4 κ.σ. αλεύρι
1 κρεμμύδι
2 ποτήρια κρασί λευκό
1 κ.γλ. ζάχαρη
3-4 κουταλιές βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

1. Ετοιμάζουμε τον κιμά με τον ίδιο τρόπο που ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια, αναμειγνύοντας τα υλικά που αναφέρουμε πιο πάνω.

2. Αφού ο κιμάς ετοιμαστεί, πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε μέγεθος διπλάσιο από αυτό που συνηθίζουμε να πλάθουμε τους κεφτέδες.
3. Στη συνέχεια, αφού τα τηγανίσουμε για λίγο μέχρι να πάρουν χρώμα, τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
4. Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι βάζουμε 3-4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 3-4 κουταλιές αλεύρι και ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
5.Τα ανακατεύουμε συνεχώς και ρίχνουμε δύο ποτήρια λευκό κρασί, ένα ποτήρι νερό, 8-9 κουταλιές ντομάτα πουρέ, αλάτι, πιπέρι και μια κουταλιά ζάχαρη.
6.Τα αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντάς τα κατά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα να δέσει, χωρίς όμως να γίνει ιδιαίτερα πηχτή.
7. Μόλις η σάλτσα ετοιμαστεί την ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για μισή ώρα περίπου.
Πηγή:http://www.gourmed.gr
Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *