Υ Λ Ι Κ Α :
½ κιλό ρεβίθια
αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, λάδι
2 κρεμμύδια, μαϊντανό
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η :
Μουλιάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια. Ξανθαίνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια στο τηγάνι. Κοπανάμε τα ξεφλουδισμένα ρεβίθια στο γουδί και μετά τα ανακατεύουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Φτιάχνουμε κουρκούτι (όπως στις τηγανίτες)και ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε από το μείγμα και το αδειάζουμε στο τηγάνι. Όταν κοκκινίσουν τους βγάζουμε και τους σερβίρουμε.
Αφήστε μια απάντηση