Όλη η σύγχρονη έρευνα έχει επικεντρωθεί στην ιδιότητα του σκόρδου, να ελαττώνει την χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση.
Επίσης, προστατεύει από εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές παθήσεις.
Επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα, ότι το σκόρδο μπορεί να αποτρέψει την δημιουργία θρόμβων στα αγγεία μας!
Τακτική κατανάλωση ομού σκόρδου, τονίζουν οι επιστήμονες, δημιουργεί έναν «μανδύα» προστασίας ενάντια σε μικρόβια και ιούς!
Η αντιβακτηριδιακή του δράση ανακαλύφθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα κατά την διάρκεια ενός λοιμώδους πυρετού στην Αγγλία.
Ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτοί που καταναλώνουν σκόρδο, ακόμα και εάν αρρωστήσουν, θα είναι σε θέση να ανακάμψουν πολύ πιο γρήγορα από αυτούς που δεν καταναλώνουν!
Μια σκελίδα σκόρδου την ημέρα , καλύπτει τις ανάγκες του σώματος μας σε βιταμίνες Α, Β, Γ , καθώς και ένα ευρύ φάσμα ανόργανων συστατικών, όπως το μαγνήσιο, σελήνιο, ιώδιο, κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο και ψευδάργυρο.
Στον αντίποδα, το σκόρδο μπορεί να προκαλέσει σε κάποιους καούρες ή μετεωρισμούς. Για αυτόν τον λόγο, τα φαρμακεία έχουν συμπληρώματα διατροφής από σκόρδο, το οποίο σε ένα δισκίο, σας υπερκαλύπτει σε ανάγκες, αποφεύγοντας έτσι την έντονη μυρωδιά!
Αφήστε μια απάντηση