Υ Λ Ι Κ Α :

Δύο κρεμμύδια μεγάλα (ξερά)

Δύο μελιτζάνες

Μαϊντανός, δυόσμος

Δύο ώριμες τομάτες μέτριες

500 γραμμάρια πλιγούρι

Λάδι αρκετό

Αλάτι, πιπέρι (μαύρο)

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η :

Παίρνουμε τα δυο κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε μέσα στο τηγάνι αφού έχουμε βάλει αρκετό λάδι.Κατόπιν κόβουμε σε κύβους τις δύο μελιτζάνες και τα σοτάρουμε μαζί έως ότου να μαραθούν. Ρίχνουμε το δυόσμο, τον μαϊντανό και τις ώριμες τομάτες, όλα ψιλοκομμένα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Αφού σοταρίσουν όλα αυτά, ρίχνουμε το πλιγούρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά .Αφήνουμε να σιγοβράσουν έως ότου το πλιγούρι τραβήξει όλα τα υγρά. Το σερβίρουμε πάντα ζεστό σκέτο ή με ένα κομμάτι κοκκινιστό κρέας το οποίο θα έχουμε ετοιμάσει.

Μικρασιάτικες συνταγές από γυναίκες μέλη του Συλλόγου Ηράκλειτος Νέας Εφέσου Πιερίας

 

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *