Πατατοταραμοκεφτέδες

Υλικά

  • 1 συσκευασία νιφάδες πατάτας για πουρέ (1 φάκελος)
  • 80γρ. ταραμά

  • 2 φλιτζάνια νερό χλιαρό
  • 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο απαλό για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σοτάρετε το κρεμμύδι στις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνει ελαφρά.

Διαλύετε τον ταραμά στο χλιαρό νερό και προσθέτετε τις νιφάδες, το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Πλάθετε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια χωρίς να τα αλευρώσετε.

Βάζετε αρκετό λάδι να κάψει σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε λίγα λίγα τα κεφτεδάκια μαζί. Αν βάλετε πολλά, θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και θα διαλυθούν τα κεφτεδάκια.

Βγάζετε τα κεφτεδάκια με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε χαρτί κουζίνας, να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Τα σερβίρετε ζεστά, μαζί με άλλα ζεστά νηστίσιμα μεζεδάκια. Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb

Πηγή:olivemagazine.gr

Δ

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *