Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 1 φλ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 200γρ. τυρί σόγιας
  • 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ χυμό λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι
  • σπορέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Πλύνε τις πατάτες και βάλτες να βράσουν σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν. Αφού μαλακώσουν, στράγγιξε τες , ξεφλούδισε τες και είτε με το πιρούνι, είτε με το εξάρτημα που πολτοποιείς τις πατάτες, είτε στον μύλο του πουρέ, πολτοποίησε τις πατάτες. Στόχος είναι να γίνει σαν πουρές. Να μην έχει μεγάλα κομμάτια.

Αγιορείτικη συνταγή

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *