Υ Λ Ι Κ Α :
½ κιλό κληματόφυλλα
Ύ του κιλού ρύζι
2 ξερά κρεμμύδια
κρεμμυδάκι φρέσκο
δυόσμος, άνηθος, αλάτι, πιπέρι
2 λεμόνια
1 ποτήρι λάδι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η :
Ζεματάμε λίγο τα φρέσκε κληματόφυλλα. Ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με τα υπόλοιπα υλικά σε μια λεκάνη και αρχίζουμε το γέμισμα. Στρώνουμε στην κατσαρόλα μας λίγα κληματόφυλλα (για να μην κολλήσει) κι έπειτα στρώνουμε τα γεμισμένα. Όταν τελειώσουμε το στρώσιμο, βάζουμε ένα πιάτο πάνω από τους ντολμάδες για να μην ξετυλιχθούν.
Αφήστε μια απάντηση