Υ Λ Ι Κ Α :
1 κιλό αλεύρι, νερό, αλάτι
σουσάμι, καρύδια, κανέλα, τριαντάφυλλο
1 κιλό ζάχαρη, ½ κιλό μέλι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η :
Πλένουμε το σουσάμι, το στεγνώνουμε, το ψήνουμε και το κοπανίζουμε. Ψήνουμε τα καρύδια και τα κοπανίζουμε. Ανακατεύουμε το σουσάμι με τα καρύδια και βάζουμε λίγη ζάχαρη και κανέλα. Κάνουμε τη ζύμη με αλεύρι, νερό και λίγο αλάτι και την αφήνουμε 1-2 ώρες. Ανοίγουμε πολύ ψιλά φύλλα με νεσιστέ. Βάζουμε τρία φύλλα στο ταψί, αφού πρώτα το αλείψουμε με λίγο λάδι. Ρίχνουμε τη γέμιση και το ίδιο κάθε 1 ή 2 φύλλα. Στο τέλος τρία φύλλα είναι χωρίς γέμιση. Κόβουμε σε σχήματα μπακλαβά και βάζουμε από ένα γαρύφαλλο στη μέση κάθε μπακλαβά .Μετά το κόψιμο ρίχνουμε αρκετό λάδι, περίπου Ό του κιλού στο ταψί, ½ στο σινί. Βάζουμε το ταψί σε σιγανή φωτιά και όταν κοκκινίσει το βγάζουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιρόπι, το οποίο είχαμε παρασκευάσει, μέχρι να φτάσει στην επάνω μεριά του μπακλαβά, να μην κολυμπάει όμως.Σιρόπι: 2 ποτήρια νερό-1 ποτήρι ζάχαρη ή μέλι, 4-5 φύλλα σμύρνα.
Αφήστε μια απάντηση