Μοσχάρι με δαμάσκηνα

Υ Λ Ι Κ Α :

700-800 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας

40 γραμμάρια βούτυρο

4 κρεμμύδια- 15 σκελίδες σκόρδο

4 ντομάτες-15 δαμάσκηνα

2 κουταλιές της σούπας ξίδι

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

αλάτι, πιπέρι, λίγο κανέλα

λίγο κόκκινο ή άσπρο κρασί

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η :

Κόβουμε το κρέας σε κύβους και το σοτάρουμε στο βούτυρο προσθέτοντας τα κρεμμύδια, τις σκελίδες σκόρδου, τις ντομάτες σε κύβους και τα αφήνουμε να ψηθούν στην κατσαρόλα για πέντε λεπτά. Βάζουμε το ξίδι, το κρασί, τα δαμάσκηνα ,αλάτι, πιπέρι, κανέλα και πάπρικα. Τα αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα για 1, ½ ώρα.

Μικρασιάτικες συνταγές από γυναίκες μέλη του Συλλόγου Ηράκλειτος Νέας Εφέσου Πιερίας

 

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *