Μακεδονικός

Ο Μακεδόνικος ιδρύθηκε στις 30.08.1992 μετά τη συνένωση των δύο ομάδων που υπήρχαν απο παλιά στη Νέα Έφεσο, του ΕΡΜΗ & του ΕΦΕΣΙΑΚΟΥ.

Το ποδόσφαιρο στην Νέα Έφεσο παλιά

 

 

     

 

Το ποδόσφαιρο στην Νέα Έφεσο σήμερα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος ήταν: ο Λάμπρου Βασίλειος, Αντιπρόεδρος: Δεμηρτζόγλου Γεώργιος, Γ. Γραμματέας: Κώστογλου Δημοσθένης,Ταμίας:Κοντοτάσιος Γεώργιος, Γεν.Αρχηγός: Παπαευαγγέλου Νικόλαος Έφορος:Καρανάτσιος Νικόλαος Μέλη: Γιαγκούσης Αναστάσιος,Φίλιος Σταύρος και Μουτάφης Δημήτριος.

Μετά από δύο (2) χρόνια και συγκεκριμένα στις 18.09.1994 έγιναν εκλογές για νέο Δ.Σ. όπου Πρόεδρος ήταν: ο Λάμπρου Βασίλειος, Αντιπρόεδρος: Δεμηρτζόγλου Γεώργιος, Γ. Γραμματέας:Κώστογλου Δημοσθένης,Ταμίας:Κοντοτάσιος Γεώργιος, Γεν.Αρχηγός: Παπαευαγγέλου Νικόλαος Έφορος: Καρανάτσιος Νικόλαος Μέλη: Μητράκας Ιωάννης,Φίλιος Σταύρος και Μουτάφης Δημήτριος.

Το έτος 1995 και συγκεκριμένα στις 18.6.1995 παραιτήθηκε όλο τοΔ.Σ. έτσι στις 25.06.1995 έγινε Γενική Συνέλευση για ανάδειξη νέου Δ. Σ. όπου Πρόεδρος ήταν: ο Μουτάφης Δημήτριος, Αντιπρόεδρος: Δασιόπουλος Γεώργιος, Γ. Γραμματέας:Κώστογλου Δημοσθένης,Ταμίας:Κοντοτάσιος Γεώργιος, Γεν.Αρχηγός: Παπαγιανούλης Αναστάσιος Έφορος: Παγώνας Γεώργιος Μέλη: Δεμερτζόγλου Εμμανουήλ, Γιαπιτζής Ιωάννης και Βελώνης Νικόλαος.

Το έτος 1998 στις 11.04.1998 εκλέχθηκε νέοΔ.Σ. του Μακεδόνικου με Πρόεδρο: ο Μπάφραλης Χρήστος, Αντιπρόεδρος: Μανουτζόπουλος Κων/νος, Γ. Γραμματέας:Καρανάτσιος Δημήτριος,Ταμίας: Παπαγιανούλης Αναστάσιος, Γεν.Αρχηγός: Δεμερτζόγλου Θεόφιλος Έφορος: Τσιουκανάρας Ιωάννης Μέλη: Δεμερτζόγλου Σπύρος, Χατζημπαλίδης Ιωάννης και Βελώνης Γεώργιος.

Στις 08.08.1999 εκλέχθηκε νέο Δ.Σ. Πρόεδρο: ο Μπάφραλης Χρήστος, Αντιπρόεδρος: Καρανάτσιος Δημήτριος, Γ. Γραμματέας:Γιαγκούση Ασπασία,Ταμίας: Παπαγιανούλης Αναστάσιος, Γεν.Αρχηγός: Χατζησάββας Σάββας,Έφορος:Δεμερτζόγλου Θεόφιλος, Μέλη:Τσιουκανάρας Ιωάννης Μέλη: Δεμερτζόγλου Σπύρος, Χατζημπαλίδης Ιωάννης και Δεμηρτζόγλου Θεολόγος.

Στις 20.09.1999 πάλι εκλογές για νέο Δ.Σ. Πρόεδρος: ο Λαπάτσης Νικόλαος, Αντιπρόεδρος: Δημητριάδης Εμμανουήλ, Γ. Γραμματέας:Γιαγκούση Ασπασία,Ταμίας: Δεμηρτζόγλου Θεολόγος, Γεν.Αρχηγός: Ταφραλής Ευάγγελος,Έφορος ομάδας Μπάσκετ:Χατζημπαλίδης Ιωάννης και μέλη: Καλαϊτζής Κυριάκος,Δασιόπουλος Σταμάτης και Αλεξανδρίδης Λάκης.

Από το έτος 2000 μέχρι και το καλοκαίρι του 2005 ο σύλλογος του Μακεδόνικου δεν μετείχε σε πρωταθλήματα, κύπελλα, τουρνουά φορέων κλπ διότι δεν υπήρχε Δ.Σ.

Στις 20.06.2005 συστήθηκε Προσωρινό Δ.Σ. με Πρόεδρο: ο Κουτσιμάνης Χαράλαμπος, Αντιπρόεδρος: Γιαπιτζής Ιωάννης, Γενικός Γραμματέας:Πριόνας Κ. Βασίλειος,Ταμίας: Λάμπρου Βασίλειος, Γεν.Αρχηγός: Τσιάτσιος Κων/νος,Έφορος ομάδας Μπάσκετ:Χατζημπαλίδης Ιωάννης και μέλη: Γιαγκούσης Αναστάσιος,Πριόνας Γ. Νικόλαος και Κατσιούλας Αθανάσιος. Αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες και μετείχαμε στο πρωτάθλημα Γ’ ερασιτεχνικής κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Πιερίας και στο Κύπελλο ακόμη οργανώθηκαν δύο τμήματα υποδομής Junior και προπαιδικό και συμμετείχαμε σε τουρνουά άλλων ομάδων και φορέων όπως του Δήμου Δίου για την πρώτη χρονιά και μετά κανονικά και στο παιδικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.Πιερίας, το ίδιο διάστημα ενεργοποιήσαμε και την ομάδα Μπάσκετ του συλλόγου μετέχοντας μέχρι και σήμερα στην ΒΈ.Κ.Α.Σ.Κ.Ε.Μ. Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας.

Στις 27.05.2006 έγινε κανονικά Γενική Συνέλευση του συλλόγου έγιναν εκλογές και είχαμε νέο Δ.Σ. Πρόεδρος: ο Κουτσιμάνης Χαράλαμπος, Αντιπρόεδρος: Πριόνας Κ. Βασίλειος, Γενικός Γραμματέας: Γιαπιτζής Ιωάννης,Ταμίας: Ράπτης Ευάγγελος, Γεν.Αρχηγός: Μάρκογλου Στέλιος,Έφορος ομάδας Μπάσκετ:Σαραπτσής Μιχάλης και μέλη: Γιαγκούσης Αναστάσιος,Θεοδοσιαδου Χαρά και Γκιουλιάβας Δημήτριος, Παγώνας Ευάγγελος.

Το 2007 η ομάδα ποδοσφαίρου πέρασε στα μπαράζ όπου άξια ανέβηκε στην Β’ερασιτεχνική κατηγορία της Ε.Π.Σ.Πιερίας όπου και μέχρι σήμερα παραμένει.

Στις 20.05.2008 εκλέχθηκε νέο Δ.Σ. Πρόεδρος: ο Κουτσιμάνης Χαράλαμπος,Α’ Αντιπρόεδρος: Πριόνας Κ. Βασίλειος, Β Αντιπρόεδρος Παππουτσίδης Χριστόφορος, Γενικός Γραμματέας: Τσιλιγκίρης Βασίλειος,Ταμίας: Κατσαρέλας Χρήστος, Γεν.Αρχηγός: Μάρκογλου Στέλιος,Έφορος ομάδας Μπάσκετ:Σαραπτσής Μιχάλης και μέλη: Τομπούτης Χαράλαμπος,Ντόκης Θεοχάρης, Γκιουλιάβας Δημήτριος, Παπαευαγγέλου Απόστολος.

Τέλος στις 01.11.2010 κατόπιν παραίτησης του Προέδρου για να συμμετάσχει στις περιφερειακές δημοτικές εκλογές, εκλέχθηκε νέο Δ.Σ. στο οποίο είναι Πρόεδρος: Καρανάτσιος Δημητριος, Αντιπρόεδρος: Σαραπτσής Αθανάσιος, Γενικός Γραμματέας: Σαρηγεωργίου Γεώργιος,Ταμίας: Καρανάσιος Ιωάννης Χρήστος, Γεν.Αρχηγός: Μάρκογλου Στέλιος,Έφορος ομάδας Μπάσκετ: Παπαευαγγέλου Απόστολος και μέλη: Παντελίδης Κων/νος, και Παπαθεοχάρη Χρήστο. Οι οποίοι συνεχίζουν το δημιουργικό έργο των προηγούμενων στα αθλητικά για το τόπο δρώμενα.

Πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες του Μακεδονικού

Ναρκωτικά και Νέοι

Μιά Φρίκη χωρίς τέλος!

Ένα Θέμα που ίσως είναι τόσο σοβαρό, περίπου με εκείνο του αφοπλισμού και της Ειρήνης, ΓΙΑΤΙ αν δεν θέλουμε μια ανθρωπότητα μολυσμένη, νεκρή από τα πυρηνικά όπλα. άλλο τόσο δεν θέλουμε και μια ανθρωπότητα ρημαδιό συντετριμμένη ψυχικά και σωματικά από τη μάστιγα των ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ – ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΩΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΑΧΕΣ:

Αρχικά η ίδια η δομή της σύγχρονης κοινωνίας ευθύνεται σε ένα βαθμό για το ότι ένας ανησυχητικός αριθμός νέων στρέφεται στα ναρκωτικά. Ο ανταγωνιστικός κι επιθετικός χαρακτήρας της ζωής μας, η διάβρωση πολλών θεσμών και κυρίως αυτός της οικογένειας, η απουσία οραμάτων και ιδανικών βάζει σε βαθιά δοκιμασία την ψυχική ισορροπία των νέων. Το πνεύμα του καταναλωτισμού ο υπερκορεσμός από τα υλικά αγαθά και σχεδόν η ολοκληρωτική απώλεια του νοήματος της ζωής ή άλλων ενδιαφερόντων, η αναζήτηση συνεχώς καινούργιων “εμπειριών”, η δοκιμή του κάτι άλλου βάζουν σε πειρασμό έναν σημαντικό αριθμό νέων στην Παγίδα του “όμορφου κόσμου” και διαβαίνουν χωρίς να το καταλάβουν τον εύκολο δρόμο του αργού Θανάτου. Η Χαλάρωση εξάλλου του θεσμού της οικογένειας, αφού το πνεύμα της εποχής πολέμα την οικογένεια τα σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, οι έντονες διενέξεις με τους γονείς, η εγκατάλειψη, η έλλειψη στοργής και πολλά άλλα δημιουργούν έντονα το αίσθημα της μοναξιάς και του εσωτερικού κενού στο νέο , αφήνοντας του ανικανοποίητες υλικές και συναισθηματικές ανάγκες. Κάτω από τέτοιες συνθήκες οι νέοι οδηγούνται στην απόγνωση , στην ένταξη τους σε αντικοινωνικές ομάδες και τέλος στα ναρκωτικά.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΩ ΠΙΘΑΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ:

Τα άτομα που κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών παρουσιάζουν διάφορα συμπτώματα, η ύπαρξη αυτών των συμπτωμάτων δεν σημαίνει κατά ανάγκη χρήση Ναρκωτικών, αλλά θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο προβληματισμού.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ:

-Απώλεια του ενδιαφέροντος για μελέτη και για κάθε άλλη δραστηριότητα. -Αλλαγή χαρακτήρα (συνήθως παρουσιάζει υπνηλία, απώλεια βάρους, είναι υποτονικός και διακατέχετε από μεγάλη ευαισθησία). -Αλλαγή συμπεριφοράς προς τους φίλους.

-Αλλαγή στην όψη του προσώπου (συνήθως έχει κοκκινισμένα μάτια, διαστολή

στις κόρες των ματιών).

-Απομονώνεται από την υπόλοιπη οικογένεια.

-Αν ψάξετε στον ιδιαίτερο χώρο του συνήθως μπορεί να βρείτε φάρμακα, τσιγαρόχαρτα, μπουκάλια, καπάκια, μαχαίρια, βαμβάκι, σύριγγες κουτάλια ακόμη και υπόλοιπα μη συνηθισμένων ουσιών.

-Ίσως υπάρχουν σημάδια στο σώμα του από τρύπημα σύριγγας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΩ ΠΙΘΑΝΗ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ :

-Πρώτα απ’ όλα πρέπει να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ μας και να γνωρίζει το Παιδί ότι μπορεί να υπολογίζει σε μας σε περίπτωση που μας ζητήσει βοήθεια.

-Βασικά να γνωρίζουμε ότι κανένας άλλος δεν είναι πιο πολύτιμος απ’ όσο η ίδια η οικογένεια του, για να βοηθηθεί και να αντιμετωπιστεί – επιλυθεί το πρόβλημα του.

-Πολύ σημαντική είναι η δημιουργία περιβάλλοντος αρμονικής οικογενειακής συμβίωσης.

-Η ανάπτυξη διαλόγου για να γνωρίσουμε την πραγματική κατάσταση που βρίσκεται το άτομο και για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του.

-Αναζήτηση συμπαράστασης από ειδικά συμβουλευτικά κέντρα.

-Διατήρηση της ψυχραιμίας είναι απαραίτητο για κάθε γονιό γιατί ο Πανικός και τα μαλώματα φέρνουν άσχημα αποτελέσματα.

-Ανάπτυξη διαλόγου (για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του Παιδιού).

Τέλος εάν οι υποψίες αποδειχθούν βάσιμες αναλάβετε δράση έγκαιρα, χωρίς να καταδικάσετε με χονδροειδή τρόπο το γεγονός! Αναζητήστε την συμπαράσταση ειδικών συμβουλευτικών κέντρων, ώστε να μπει ο άνθρωπος σας σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Απλά και μόνο μια φιλική πατρική κουβέντα και συμβουλή είναι ανώφελη! Συλλέξτε πληροφορίες για τα άτομα με τα οποία συναναστρέφεται , τους τόπους όπου συχνάζει και ζητήστε τη βοήθεια και την παρέμβαση της Αστυνομίας. Μην αναλαμβάνετε αυτόνομες πρωτοβουλίες και μην αντιδράτε επιπόλαια και παρορμητικά.

Αγαπητοί γονείς από τη μικρή κιόλας ηλικία, στείλτε τα παιδιά σας να παρακολουθήσουν και να εκπαιδευθούν σε διάφορα αθλήματα όπως Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Κολύμπι, αμυντικές τέχνες, Τένις, και πολλά άλλα που θα τα βοηθήσουν να αναπτυχθούν μέσα σε αθλητικά πλαίσια, μέσα σε υγιή και αναβαθμισμένα περιβάλλοντα, παίρνοντας εμπειρίες κι εφόδια σωστά για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα του αύριο. Στείλτε τα παιδιά να μάθουν μια ξένη γλώσσα, σε Μορφωτικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους να μάθουν παραδοσιακούς χορούς ,παραδοσιακά μουσικά όργανα, ζωγραφική, αγιογραφία κι άλλες δραστηριότητες που γίνονται εκεί με σκοπό την αναβάθμιση του πνευματικού τους επιπέδου.

Γεμίστε αξιόλογα το χρόνο τους αναπτύσσοντας πάντα μαζί τους μια υγιής σχέση γονιού και παιδιού, δώστε αγάπη για να λάβετε το ίδιο κι εσείς, δείξτε τα εμπιστοσύνη, αφήστε στα παιδιά να αναλάβουν διάφορες πρωτοβουλίες κι εσείς επικουρικά να παρακολουθείτε αυτές κι ανάλογα να επεμβαίνετε αν χρειάζεται. Να αφιερώνεται αρκετό χρόνο στα παιδιά σας και να ξέρετε πως αυτό θα εκτιμηθεί από αυτά.

Μια κοινωνική πρωτοβουλία του Αθλητικού συλλόγου ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ Ν. Εφέσου!

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *