Παλιά ο κιμάς κοβόταν με τα χέρια. Έπαιρναν δυο μαχαίρια, τα διασταύρωναν και έκοβαν το κρέας μέχρι το σημείο που θα γίνει κιμάς.

Υ Λ Ι Κ Α :

1 κιλό κιμά, ψωμί βρεγμένο, 1 μεγάλο κρεμμύδι

λίγο ρίγανη, αρκετό δυόσμο, αλάτι, πιπέρι

1 αυγό, λίγο ούζο

λάδι, λίγο νερό για να γίνει η ζύμη αφράτη.

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η :

Ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε, αφού πρώτα χωρίσουμετον κιμά σε μικρά μπαλάκια. Πολλές φορές το αλεύρι που έμεινε με λίγο νερό το έκαναν κουρκούτι, έριχναν κομμάτια τυριού (φέτας) κι έφτιαχναν τηγανίτες, στο λάδι που τηγάνιζαν τους κεφτέδες.

Μικρασιάτικες συνταγές από γυναίκες μέλη του Συλλόγου Ηράκλειτος Νέας Εφέσου Πιερίας

 

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *