Υ Λ Ι Κ Α  (για ένα μεγάλο πιάτο αρραβώνα):

1 ποτήρι ρύζι

3 ποτήρια νερό

2-3 ποτήρια ζάχαρη

1 μικρό κουταλάκι κανέλα

4-5 φύλλα σμύρνα (Γκουλνταμναμού)

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η :

Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα να βράσει. Ένα μπρίκι δίπλα με ζεστό νερό στο οποίο ρίχνουμε τη σμύρνα και την κανέλα (κι αυτό είναι στη φωτιά). Όταν βράσει το νερό, ρίχνουμε το ρύζι αφού το πλύνουμε. Όταν αρχίσει να βράζει το ρύζι ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό από το μπρίκι περνώντας το από ψιλό στραγγιστήρι Παίρνει χρώμα από την κανέλα και μυρωδιά από τη σμύρνα. Όταν δούμε ότι το ρύζι ψήθηκε, ρίχνουμε τη ζάχαρη ώσπου να γλυκάνει καλά. Το ρίχνουμε στην πιατέλα και το κεντάμε με κανέλα.

Μικρασιάτικες συνταγές από γυναίκες μέλη του Συλλόγου Ηράκλειτος Νέας Εφέσου Πιερίας
Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *