Υ Λ Ι Κ Α :
1 κιλό αλεύρι
Νερό, αλάτι, λάδι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η :
Ζυμώνουμε το αλεύρι με νερό και ρίχνουμε λίγο αλάτι.. Ζυμώνουμε πάρα πολύ, ώσπου να αρχίσει να κάνει φούσκες. Το αφήνουμε για 1 -2 ώρες και στη συνέχεια ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο με νεσιστέ για να μην κολλάει. Τυλίγουμε το φύλλο σε ψιλό ξυλάκι(βέργα-τσιλγιντίρι) και μόλις τυλιχθεί βάζουμε νερό στην άκρη με τα δάχτυλά για να κολλήσει η ζύμη, ώστε να σχηματιστεί ένας σωλήνας ή αυλός. Στη συνέχεια τραβάμε τη βέργα και κόβουμε το σωλήνα σχηματίζοντας με το μαχαίρι μικρό γράμμα «ν».Κάθε κομμάτι το πιάνουμε από τη μέση, το χτυπάμε στην παλάμη μας και οι άκρες σχηματίζουν το σχήμα του αυτιού. Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι κι όταν ζεσταθεί πολύ ρίχνουμε ένα-ένα τα γκουλάκια. Όταν αρχίζουν να κοκκινίζουν, τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε στο σκεύος με το σιρόπι και στη συνέχεια τα τακτοποιούμε στην πιατέλα.Σιρόπι: 2 ποτήρια νερό-1 ποτήρι ζάχαρη ή μέλι, 4-5 φύλλα σμύρνα και λίγο γαρύφαλλο. Όταν αρχίζει να γίνεται το σιρόπι, βάζουμε λίγο «λεμόντουζου».
Μικρασιάτικες συνταγές από γυναίκες μέλη του Συλλόγου Ηράκλειτος Νέας Εφέσου Πιερίας
Αφήστε μια απάντηση