Γκιοζλεμές( Eφεσσος )

Γκιοζλεμές( Eφεσσος )

για τη ζύμη

2 φλυτζάνια αλεύρι

αλάτι

Για τη γέμιση

Φρέσκα φύλλα απο σπανάκι η ρόκα

τυρί μυζήθρα

βούτυρο γάλακτος

Σ ενα μπόλ κοσκινίζετε το αλεύρι ,προσθέτετε 1 κ.καφέ αλάτι,και νερό όσο πάρει για να κάνετε μία μαλακή ζύμη.Την αφήνετε να ξεκουραστεί

Ξεπλένετε τα φύλλα της ρόκας η του σπανακιού και τα σουρώνετε.

Παίρνετε τη ζύμη και τη χωρίζετε σε μπαλάκια.Ανοίγετε ενα ,ενα μπαλάκι σε πολυ λεπτό φύλλο.

Στο κέντρο κάθε φύλλου σκορπάτε λίγα φύλλα ρόκας και απο πάνω μία κουταλιά μυζήθρα.Διπλώνετε το φύλλο .Το αλείφετε με βούτυρο και απο τις 2 πλευρές και το ψήνετε πάνω σε πλάκα και απο τις 2 πλευρές. Τρώγεται ζεστό

Μας το έφτιαξε η Nebayat στο Κιρκιντζέ στο ταξίδι της Εφέσσου.

Πηγή:Ηλίας Μαμαλάκης

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *